Trodde jag

2 Maj

Märkte för några dagar sedan, av en slump, att mitt pass inte är giltigt längre. Det jag egentligen var ute efter var att kolla hur mitt mellannamn egentligen stavas (ni som har koll på namnlagen, och mitt namn för den delen, vet ju att jag egentligen inte har något sådant – däremot ett förnamn som inte är mitt tilltalsnamn). Kan tyckas vara någonting som jag bör ha lärt mig efter så många år med samma namn.

Nå. Det där med passet blev ju lite av ett problem. Jag ska nämligen till London om två veckor med mina kollegor för att blanda professionell förkovran med nöje. Det vore ju grymt trist att fastna på Arlanda med väskan packad. Begav mig till samma station som jag äntrade för fem år sedan då vi bodde i Stockholm sist. 08.30 skulle passexpeditionen öppna.

Läste att det är mycket folk där på morgonen. La därför upp en plan som gick ut på att komma dit fem minuter före dörrarna skulle öppnas. Sagt och gjort. Tyvärr visade det sig vara så att själva BYGGNADEN öppnade långt innan det, och alltså även möjligheten att ta en kölapp. Personalen kom däremot inte och öppnade luckorna förrän halv nio. Tyvärr visade det sig att ett trettiotal personer hade fattat det jag inte fattat. Sitta ner. Vänta. Vänta. Vänta. Vänta. Och vänta. Sen min tur! För fem år sedan såg jag ut som en mördare (stripigt hår – det regnade då jag cyklade dit, allvarlig min och kortet taget lite underifrån). Nu tänkte jag sikta på en annan look. Tyvärr fick jag veta att jag inte fick le nu heller. Då tänkte jag att jag kan väl liksom…le med ögonen? Något gick i varje fall snett och istället log jag med näsan. Jag rynkade alltså på den. Passexpeditören såg nöjd ut med bilden (jag log ju inte med munnen) och jag tog mig inte för att säga något. Så nu får jag nöja mig med att se ut som en dryg nollåtta istället för en mördare i fem år. Omväxling förnöjer!

(Det kan vara så att jag överdriver näsleendet. Det återstår att se om fem dagar då jag får – tadaaa – knalla till stationen igen och ställa (läs: sitta ner. Vänta. Vänta. Vänta. Vänta) mig i kö för att hämta ut pappersboken).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: