Ha-HA!

26 Jan

Nu börjar antalet gånger jag klivit på fel tåg kräva två händers fingrar. Varje gång det har hänt känner jag mig liksom snuvad av tågen.

I torsdags hände det dock – jag SNUVADE tåget! Tro inte att jag plankade. Jag pungar villigt ut med pengar för ett årskort (i jämförelse med att ha en bil här är det ju småpotäääter). Det som hände var följande:

Tågen var sena. Signalfel? TIdigare spårfel? Vagnbrist? Vem vet. Tuffarna gick inte på tiden de skulle. Jag kommer i varje fall insläntandes på stationen precis när tåget mot Märsta ska gå. MITT TÅG! När nästa tåg som gick i den riktningen skulle komma var högst oklart. Informationstavlan visade just vid det här tillfället ingen information (förutom vad klockan var, vilket i och för sig är information men inte den en tågresenär som mig normalt sett är som mest intresserad av). Jag ville alltså väldigt gärna med det här tåget. Jag börjar löpa. Men för sent. Tågdörrarna stängs just framför mina ögon! Hade jag varit en vanlig 08-vilde hade jag försökt slita upp dörrarna. Det är jag inte. Men jag kände vilden stiga inom mig när jag noterar att tåget står still, MEN ÖPPNAR ÄNDÅ INTE DÖRRARNA! Arrrgghhh. Jag ser att ett tåg till står på perrongens andra spår. Mot Kungsängen. Inte åt mitt håll (men ändå ett tåg jag har klivit på och åkt med minst tre gånger…). Jag kommer då på den snillrika idén att kliva på det tåget ändå. Den mikroskopiska chansen att det tåget ska rulla iväg mot Centralstationen före det igenmurade Märstatåget var jag bara tvungen att ta. Och som ni kanske anar visade sig min handling vara ett genidrag! Kungsängentåget lubbar iväg likt en kanin medan sköldpaddan Märstatåget står kvar och surar. Väl på Centralen väntar jag tills sköldpaddan har kommit ikapp och tuffar vidare.

Malin vs. tågen 1-6! Jag närmar mig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: