Reflexen

4 Dec

Imorse gav jag mig ut i kollektivtrafikens morgonrusning, med sikte mot ett ställe jag aldrig ens varit nära förut. Men med stark tro på min nya snabba telefon med internääääät. Vi skulle fixa det tillsammans. Utmaningen var att hitta till rätt buss på st Eriksplan. Tyvärr började dagen med småspring redan till pendeltåget…som sedan smög fram och gjorde att utsikterna att hinna till bussen minskade rejält. Återigen raska steg. Så ser jag bussen, åhå, vilken timing tänker jag! Och så kliver jag på.

Det gick upp för mig idag att jag har en inbyggd beslutsmekanism, som i valet mellan att hoppa på en buss/ett tåg/en tunnelbana eller inte göra det, i situationer då tiden för valet är extremt knapp och att ta rätt beslut är viktigt, så väljer jag alltid att hoppa på. Tidigare när jag utvärderat mina val har jag tänkt att det nog varit rätt ändå, med motiveringen att det är mer förargligt att ha haft en chans men inte tagit den än att chansa och eventuellt hamna lite snett. Gäller framför allt kollektivtrafiksrelaterade frågor. Men. Efter idag, då jag hoppar på fel buss (rätt nummer, fel håll) och får löpa tillbaka en hållplats, pinsamt nog jagandes bussen (rätt buss, dvs rätt nummer och rätt håll) jag bara måste med, går det upp för mig. När jag sitter småsvettig och stressad, att beslutsmekanismen i nio av tio fall har lett till fel val.

Ska försöka åtgärda detta. Misstänker att det sitter i någon dna-sträng och är helt obotligt, men jag ska ge det ett försök. Det är rätt trist att hamna i Sundbyberg istället för Ulriksdal, Ropsten när man vill till Bergshamra…och så vidare. Och inte minst att kliva på rätt tåg från Norrköping till Stockholm, och därmed slippa bli utskälld av tågkonduktören.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: