Denna trafik

6 Nov

Igår åkte jag som vanligt pendeltåget hem från jobbet. Trodde jag. När jag tittar upp ur mobiltelefonens värld som jag försjunkit i för att stänga ute allt sorl och stök i vagnen, inser jag att jag inte känner igen vyn som fönsterutsikten bjuder på. Strax därefter stannar tåget, och jag inser att jag sitter på fel tåg. Hoppa av. Vänta på nytt tåg för att åka tillbaka. Hoppa av. Byta perrong. Vänta. Åka i rätt riktning. Slösa 45 minuter extra i eller i väntan på, tåg.

Idag nya trubbel med kollektivtrafiken. Strax innan jag och en kollega ska ge oss ut i kollektivtrafikstöket (två byten, inklusive byte av perrong och av typ av färdmedel – en utmaning redan utan ytterligare försvårande faktorer!), blir det nattsvart inne på kontoret. Strömmen är puts väck i hela kvarteret. Vi traskar ner till tunnelbanan och ser att det även blivit trubbel för tågen. En spärr fungerar inte, rulltrapporna (det enda sättet att ta sig ner i tunnelbanan, förutom den (strömlösa) hissen) har också tagit en tupplur. Väl nere på perrongen är informationstavlorna döda.

Strömfelet åtgärdades på cirkus 9 minuter (mellan 14.01 och 14.10), men när jag tittar ut genom fönstret nu drygt fem timmar senare är det fortfarande följdförseningar i kollektivtrafiken. Själva problemet, som stoppade all eldriven spårtrafik i stan och gjorde 84 000 hushåll strömlösa, var en ”felkoppling i samband med ett planerat arbete” i ett ställverk. Jag hoppas att de kopplar rätt nästa gång de planerar att arbeta…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: