Man ska inte vara ute i god tid

11 Apr

Jag var uppe ett tag efter tuppen i morse. Om man går från ett fjäderfäperspektiv går till ett mänskoperspektiv så gick jag i varje fall upp rätt tidigt, allt för att vara I GOD TID inför en telefonintervju på morgonen. Sagt och gjort, jag sätter mig på pendeltåget – som hör och häpna är i tid – 35 långa minuter före intervjun ska äga rum. Det ger mig i runda slängar en hel kvart att hänga av mig ytterkläderna, tvätta händerna (känns extra angeläget efter att ha läst dagens Metro där man gjort bakterietester på olika föremål i kollektivtrafiken…huuu), gå till köket och hämta en kopp vatten, slå på datorn, kolla inkorgen, läsa igenom intervjuguiden, sätta mig bekvämt i ett avskilt rum och inte minst lösa upp knutmystieriet till telefonens headset.

Så blev det alltså inte. Efter att ha stått helt stilla i tjugo minuter inser jag att den där kvarten nu har krympt till minusminuter. Ungefär samtidigt får vi genom högtalarsystemet veta att det är tågkö. Nähä? Såklart var det herr Signalfel som orsakat köbildningen. Vem han är vet ingen, men hans namn nämns ofta i Stockholms kollektivtrafik.

Förseningen tvingade mig att göra det jag gör allt för att undvika. Befinna mig på Centralen i rusning (eller egentligen över huvud taget). Mitt inre ryser av obehag vid blotta tanken. Gången som knyter samman Centralen och T-centralen i underjorden måste vara den mest själlösa, tomma platsen i Sverige trots att den är fullpackad med grå sillar som strömmar åt båda håll. Tomma blickar varvas med stressade och ångestfyllda. Usch. Jag överhörde ett samtal på (brittisk) engelska idag hem från jobbet ”People in this country never smile! I haven’t seen a smile since I got here! I don’t think they know how to do it”. Hon måste med all säkerhet ha passerat kulverten på vägen till pendeltåget.

Summa summarum: Var inte ute i god tid, undvik suckarnas kulvert och börja le! (Risken med det senaste är att folk tror att man är totalt tokut och eventuellt även farlig)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: