Tåget i tid – kul, skrikande välgödd råtta utanför ytterdörren – inte så kul

7 Feb

Så lyckades jag ta mig hem via gemensamma färdmedel ännu en dag. Ett vintertecken i Stockholm är helt klart tågförseningar. Fattar man inte att vi är inne i den bistraste av tider på året genom andra uttryck, som iskyla och fuktiga sockor, så blir man brutalt påmind genom att komma i tid till ett tåg som är inställt eller kraftigt försenat.

Precis när jag sätter första foten på första trappsteget som leder upp till ytterdörren till hyreshuset, hör jag ett genomskärande skri. Jag visste att jag hade en kvinna med bäbis bakom mig, och tänkte att ”fanjävlar (ursäkta, men jag tänkte så), inte tappade hon ungen väl?”. Jag vänder mig om mot ljudets ursprung, och ser en brun råtta i ansenlig storlek och med respektabel omkrets på svansen som i uppenbar skräck tar fart i sin flykt mot en naken buske. Och så kvinnan med barnet, fortfarande i famnen.

Jag och kvinnan konstaterade att det där var riktigt äckligt, varpå jag avslutade vårt samtal genom att konstatera att det är ju bättre att den är ute än inne. Jag inser dock så här i efterhand att det inte finns någonting som talar emot att råttfettot inte skulle kunna ta sig in om den ville. Dessutom tänker jag att det inte heller är möjligt att skaka av sig detta faktum genom att konstatera att den inte kan ta sig till elfte våningen. För det kan den nog. Råttor kan allt.

Dags att skaffa en katt med (rått)mord i sinnet?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: