Men kom då!

1 Feb

Vår vän Fredrik fyller år idag, så vi såg att det var vår uppgift att göra en tårta åt födelsedagsbarnet. Sagt och gjort, igår satte vi ihop en klassisk gräddtårta. Tyvärr glömde vi marsankräm, men vi hoppas att dajmtoppingen väger upp. Nå – pojkarna har inte anlänt till hemmet än, vilket gör att jag snart känner mig tvungen att tjuvsmaka tårtskrället. Med inspiration av Magnus och Brasse (jag tänker på Fem myror är fler än fyra elefanter-avsnittet där de gjort en gräddtårta åt Eva, men Brasse envisas med att stava fel och ser sig därmed tvungen att smaska upp ett lager och försöka på nytt) kanske jag kan göra ett ingrepp, men jag inser ju att de kan kliva innanför dörren i vilken stund som helst.

Jaha. Vad mer? Jo jag har köpt en sprillans ny mixerstav. Tyvärr fick man med alla möjliga tillbehör som säkert är jättesmidiga att använda och bra, men som med all sannolikhet kommer att stoppas bort längst in i något skåp och bara ta plats. Jag funderar på att kasta skräpet direkt. Jag har nämligen inte öppnat paketet än. Det tog faktiskt ungefär två månader innan vi märkte att vi inte hade en mixerstav (jag tror att vi kan ha slängt den när flyttlasset gick från Växjö, och på Himlabacken använde vi mixern som redan fanns i köket).

Något vi använder desto oftare är vår nya och superba vattenkokare (vår vattenkokare försvann i flytten på något mystiskt vis, vilket får mig att ana att den försvann med annat som jag inte vet att jag saknar) – förutom att den har en sladd som man kan rulla in, har den en varmhållningsfunktion OCH det går att välja vilken temperatur man vill ha. Särskilt 40-gradaren är bra när man ska jobba med jäst.

 

Nästa köksinköp på listan är en kniv. Det har börjat bli rätt tröttsamt att inte kunna komma igenom skalet på tomaterna och inte kunna putsa högrev utan att skära bort halva köttklumpen.

ÅHÅ! Nu klampade karlarna in genom dörren – dags för TÅRTA! Hejdå!

Annonser

3 svar to “Men kom då!”

 1. mariaemb. 1 februari, 2012 den 08:31 #

  Haha, jag och Johan som stod och tittade på just tillbehören till en mixerstav idag. Vi vill nämligen ha det, framförallt ballongvispen, eftersom vår elvisp gått sönder.

  Mmmm, tårta. Nu blev jag enormt sötsugen!

  • Malin 1 februari, 2012 den 08:38 #

   Nämen! Men hörrelidu, det tar ju emot enormt att kasta nya prylar, vad tror du chanserna är att våra tillbehör passar er mixerstav? (Det är en Philips HR1372)

   Jag är sjukt tårtsugen – men grabbarna sitter och dricker ÖL! Hallå, vad hände med tårtfrossandet?!

   • mariaemb. 1 februari, 2012 den 10:19 #

    Rackarns, vi har en Bosch. Fick den av svärföräldrarna i julklapp. Men tack ändå, det var snällt. Den lilla mixerdelen är däremot grym om man vill göra mindre portioner av bönröror eller hummus. 😉

    Haha, jamen svärmorstungan är nog en ypperlig växt för dig! Den ska helst glömmas bort och bara vattnas ett par gånger i månaden. Dessutom var den en hejare på att ta bort otrevligheter i luften.

    ÖL? När de finns tårta? Hur män tänker förstår jag inte alltid….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: