Från tjugofjärde till elfte våningen

28 Jan

Tillbaka från Danmark och företagets toppmoderna högkvarter. På hotellet fick jag välja vilken våning jag ville sova på och jag valde givetvis högsta möjliga lediga – tjugofyra. Efter detta känns det inte längre så hisnande högt att bo på elvan. Jag hade också gillat att ha en matsal full av grönsaker, bröd, ostar, kallskuret och varm mat varje dag – gratis. Jag får nöja mig med mina matlådor. Det finns ju dom (vilket är rätt stor andel av oss på jorden) som inte har någon mat alls.

På tal om mat. Fika. Vi tog en promenad tillbaka till vårt gamla Bergshamra och tog en fika på fina Kafé Sjöstugan. Vanligtvis är det fullsmockat där på helgerna, för att inte tala om på promenadstråket som leder dit. Vi såg inte en själ! Eller jo, två. Var är alla?! Tänkte vi. Jag hade tänkt samma sak tidigare under förmiddagen då jag tittade ut från köksfönstret, där man vanligtvis kan skåda barn som åker pulka och diverse vuxna som spatserar omkring kvarteret. Inte en kotte ute!

Sen gick det upp för oss. Det är första lönehelgen efter den långa och dyra decembermånaden. Hel Stockholm har tagit bilen eller de kommunala färdmedlen till de stora galleriorna i förorterna eller trängs mitt i stadssmeten. Tur att Jonas lyckades avstyra min idé om att flanera runt på stan lite idag. Det hade varit en mardröm. Finns det något som kan förstöra en dag är det att trängas på stan vintertid i alldeles för varma kläder. Urk.

Vi ska skölja av oss lite svett (vi har varit och tränat), sen ska vi in till de mer centrala delarna för att äta dumplings och se på pang-pang actionfilm på bio.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: