Ung i sinne dåligt minne

12 Okt

I hissen utspelade sig följande konversation mellan mig och Äldre dam kring 80 år:

Jag: ”Tack för att du höll hissen åt mig!”

Äldre dam kring 80 år: ”Håhå jaja, det var så lite så…

[här hinner vi descendera några våningar. med andra ord är det tyst rätt länge mätt i hisstid]

…så…du är en skolflicka du…?”

[här är jag tyst rätt länge mätt i normal svarstid på fråga]

Jag: ”Hehe, öh…nääää, det är jag inte. Jag jobbar som analytiker…

[här är jag tyst ett tag, dels orsakat av chocken av att antas vara en skolflicka då jag inte riktigt kan greppa vilka som omfattas av det begreppet, dels för att jag försöker lista ut om hon förstått vad jag har sagt. det verkar inte som det, så jag lägger till: ]

…men det kanske inte säger så mycket? Nåja, sådärja, då var vi framme! Du får ha en trevlig dag!”

Jag har valt att definiera en skolflicka som en relativt ung tjej (alltså inte en 32-årig högskolestudent med begynnelse till kråksparkar i ögonvrårna som bestämt sig för att plugga till socionom på äldre dar). Om det kan betyda att en skolflicka är mellan 18-20 år är jag nog bestämt smickrad av tantens fråga. Är en skolflicka yngre, kanske betydligt yngre, än så känner jag mig nog förnärmad. Jag har inte bestämt mig än.

Vad jag vet är att jag aldrig hittills har traskat iväg från bolaget med en påse i handen utan att ha visat körkortet. Man ska alltid visa legitimation om man är under 25 år för säkerhets skull. Jag drar två slutsatser av detta. Dels att jag om ett år bör slippa krafsa fram körkortet om mitt utseende barkar iväg i samma takt som min ålder. Dels att min upplevda ålder, yttre och inre, kan vara någonstans mellan 7 (det vill säga när man börjar skolan, då bör man ju betitlas ”skolflicka”. jag vet inte om man börjar skolan när man är sju, men jag hoppas att poängen har framkommit) och 25 (jag borde alltså vara under detta då jag alltid får visa leg på systemet). Däremot har jag en del, ja kalla det karaktärsdrag eller egenskaper om man så vill, som gör att min ålder kan justeras uppåt något. Jag har utvecklats till att bli extremt kvällstrött och väldigt morgonpigg. På måndagar läser jag alltid veckans erbjudanden från Ica och Hemköp (jag har givetvis både Ica- och Hemköp-medlemskort) och ibland ojar jag mig när jag sätter mig ner. Jag brukar även slänga mig med meningar som börjar ”när jag var yngre så…”. Jag hoppas att vidareutvecklingen av denna fras (till ”när jag var ung så…”) inte kommer inom överskådlig framtid.


När jag var ung…så byggde jag snögubbar (den här är dock gjord under min universitetstid)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: